Tim Kievits geeft verder vorm aan Therapie op Maat ambitie

Tim Kievits vertrekt bij VitrOmics en richt vanaf 1 januari 2019 twee nieuwe pijlen op Therapie Op Maat implementatie in de zorg. Allereerst door bij te dragen aan de activiteiten van het Noord-Brabantse Therapie Op Maat instituut (TOMi). Daarnaast werkt hij aan een nieuw Therapie Op Maat bedrijf gericht op hand in hand ontwikkeling van biomarkers en therapie in plaats van de traditioneel meer gescheiden en sequentieel uitgevoerde ontwikkelingsroutes.

Implementatie van Therapie Op Maat leidt tot zorgkeuzes die vanuit de individuele patiënt gedefinieerd worden. Het zorgsysteem met al haar betrokken partijen, zorgpaden en richtlijnen zijn daarin ondersteunend.

In Nederland hebben we een van de beste zorgsystemen van de wereld met zorgkwaliteitssturende instituten als het College ter Beoordeling van Geneeskunde (CBG), het Zorginstituut Nederland (ZIN), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) en de Inspectie Gezondheid en Jeugd (IGJ).

Daarbij zijn er veel zorgprofessionals en instituten (ziekenhuizen, GGZ instellingen, etc) betrokken bij zorgverbeteringsprocessen, daarin aangemoedigd door zorgverzekeraars. Deze processen zijn vaak gebaseerd op eigen inzichten of inzichten vormgegeven vanuit structurerende methodes of begrippen zoals bijvoorbeeld Value Based Healthcare, Positive Health, Patient Empowerment en Shared Decision Making.

VitrOmics, waar Tim Kievits de positie van directeur zorginnovatie verlaat, en haar dochter PamGene zetten in op innovatie vanuit nieuwe moleculair biologische inzichten. Daarbij wordt de mogelijkheid geopend om te testen op patiënt-eigen enzymactiviteiten met relevantie voor individuele therapiekeuzes. Dit past goed naast de tegenwoordig steeds vaker benutte DNA analyses. Tim Kievits vervolgt deze inzichten op een praktische manier in zijn startup met synergie met zijn werk bij het publiek-private TOMi initiatief dat gericht is op snelle regionale implementatie van de mogelijkheden van Therapie Op Maat.

Tim Kievits kan vanaf 1 januari via dit emailadres bereikt worden. Operationele VitrOmics activiteiten worden overgenomen door John Groten, de directeur van PamGene (emailadres).