NL

Nieuws

 • UITVOERINGSPROGRAMMA 2018-2022 Innovatie life sciences & health gepubliceerd

  24 juli 2018

 • Personalized Medicine bij de FDA - 2017 voortgangsrapport

  31 mei 2018

 • Verdieping therapie op maat NWA Route gepubliceerd

  12 april 2018

 • Meer Behandeling-op-Maat!

  01 maart 2018

 • Merck en AstraZeneca executives ondersteunen therapie op maat aanpak

  11 januari 2018

 • Europese (bio)farmaceutische industrie benadrukt belang van therapie-op-maat

  27 november 2017

CZ, CPCT en VitrOmics project wint Value Based Healthcare Prijs

dinsdag 15 april 2014

Het project “Publiek-privaat partnership adresseert overbehandelingsproblematiek in oncologie” van de Nederlandse  zorgverzekeraar CZ, het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) en VitrOmics, een bedrijf gespecialiseerd in personalised medicine, heeft de 2014 Value Based Healthcare Most Exceptional Initiative Prijs gewonnen.

De Value Based Healthcare Prijs wordt toegekend aan die projecten waar een fundamentele nieuwe lijn van denken in het creëren van waarde voor patiënten wordt gerealiseerd. Daarbij moet gedacht worden aan oplossingen met voor de patiënt relevante uitkomsten, concrete kostenbesparingen met realisatie van echte verbindingen in de gezondheidszorg en een gedeelde taal, waarbij de patiënt centraal staat en het door artsen geleide initiatieven zijn.

Dit initiatief van het Value Based Healthcare Center Europe was een succesvolle eerste editie waarbij 30 projecten voor de prijs in aanmerking kwamen. De gerenommeerde internationale jury selecteerde uiteindelijk 4 projecten voor een prijs. Het project van CZ, CPCT en Vitromics werd op bovengenoemde criteria geselecteerd en kreeg daarbij de aanmoedigingsprijs vanwege de zeer duidelijke kosten effectiviteitsdoelstelling.

Harvard University Professor Michael E. Porter is de erevoorzitter van de Prijs en STZ (Stichting Topklinische Ziekenhuizen) alsmede het Erasmus Medisch Center zijn cosponsors van de Prijs.

Lees de blog over het CZ, CPCT en VitrOmics project hier

Meer achtergrond informatie over de VBHC Prize en haar jury leden hier