NL

Nieuws

 • UITVOERINGSPROGRAMMA 2018-2022 Innovatie life sciences & health gepubliceerd

  24 juli 2018

 • Personalized Medicine bij de FDA - 2017 voortgangsrapport

  31 mei 2018

 • Verdieping therapie op maat NWA Route gepubliceerd

  12 april 2018

 • Meer Behandeling-op-Maat!

  01 maart 2018

 • Merck en AstraZeneca executives ondersteunen therapie op maat aanpak

  11 januari 2018

 • Europese (bio)farmaceutische industrie benadrukt belang van therapie-op-maat

  27 november 2017

Zorgverzekeraar, ziekenhuizen en bedrijf pakken gezamenlijk overbehandelingsproblematiek aan

woensdag 05 februari 2014

Zorgverzekeraar CZ, de samenwerkende ziekenhuizen in het Center for Personalized CancerTreatment (CPCT) en VitrOmics, een bedrijf voor personalized medicine, hebben een gezamenlijk project opgezet om overbehandeling bij een bepaalde groep borstkankerpatiënten aan te pakken. De samenwerking heeft als doel om de huidige therapie gerichter in te zetten.

Overbehandeling komt helaas nog te veel voor in de gezondheidszorg. Slechts zelden werkt een therapie bij iedereen in een behandelde groep. De patiënten die geen baat bij de behandeling hebben, ondergaan wel de bijwerkingen ervan en lopen vertraging op in het behandelingstraject.Ook wordt het zorgbudget hier niet effectief ingezet. Zolang er geen middelen zijn die uitwijzen wie baat heeft bij een behandeling, kunnen artsen niet anders dan de therapie aan de hele groep patiënten voorschrijven. Daarom moet gepersonaliseerde therapie (personalized medicine) daar waar mogelijk ingevoerd worden. Dit verhoogt de kans op succesvolle behandeling, de kwaliteit van aangeboden zorg wordt beter en het zorgbudget wordt beter besteed.

De samenwerking tussen CZ, CPCT en VitrOmics is zeer vooruitstrevend. Het benadrukt hoe belangrijk het is dat partijen buiten de gebaande paden willen treden als er innovatieprocessen in de zorg op gang moeten komen.

Lees het volledige persbericht hier.