NL

Nieuws

 • UITVOERINGSPROGRAMMA 2018-2022 Innovatie life sciences & health gepubliceerd

  24 juli 2018

 • Personalized Medicine bij de FDA - 2017 voortgangsrapport

  31 mei 2018

 • Verdieping therapie op maat NWA Route gepubliceerd

  12 april 2018

 • Meer Behandeling-op-Maat!

  01 maart 2018

 • Merck en AstraZeneca executives ondersteunen therapie op maat aanpak

  11 januari 2018

 • Europese (bio)farmaceutische industrie benadrukt belang van therapie-op-maat

  27 november 2017

Oncologische zorg Verenigde Staten in een crisis, volgens institute of Medicine (IOM)

dinsdag 24 september 2013

Volgens een rapport van het Institute of Medicine is het oncologische zorg systeem van de VS in een “crisis”. De groeiende behoefte aan oncologische zorg  samengaand met hoge kosten, de complexiteit van de ziekte en steeds complexere behandelingen en tot slot de krimpende personeelssterkte staat voor een crisis in het zorgsysteem.       

“De patiënt staat vaak niet centraal genoeg bij oncologische zorg. En de zorg is niet voldoende toegankelijk, gecoördineerd en gebaseerd op wetenschappelijke bewijsvoering als het zou kunnen zijn” zei de voorzitter van het IOM comité Patricia Ganz, medisch specialist van de universiteit van California Los Angeles (UCLA Jonsson Comprehensive Cancer Center member) in een video bespreking van het rapport. 

Het rapport met de titel  “Hoge kwaliteit oncologische zorg bieden: Een nieuwe koers voor een systeem in crisis” is een update van het rapport uit 1999. Veertien jaar later wordt in het nieuwe rapport gemeld dat “de barrières om goede zorg voor alle patiënten met kanker te realiseren nog steeds enorm zijn”. De tien aanbevelingen uit het rapport zijn te lezen door op deze link te klikken.

Uiteraard zijn er “Amerikaanse” aspecten die dit rapport niet één op één vertaalbaar maken voor de Nederlandse situatie. Toch kunnen zullen Nederlandse zorgprofessionals een groot aantal van de genoemde aandachtspunten vanuit de praktijk herkennen.

VitrOmics Healthcare Holding B.V. innoveert personalised medicine: www.vitromics.com