NL

Nieuws

 • UITVOERINGSPROGRAMMA 2018-2022 Innovatie life sciences & health gepubliceerd

  24 juli 2018

 • Personalized Medicine bij de FDA - 2017 voortgangsrapport

  31 mei 2018

 • Verdieping therapie op maat NWA Route gepubliceerd

  12 april 2018

 • Meer Behandeling-op-Maat!

  01 maart 2018

 • Merck en AstraZeneca executives ondersteunen therapie op maat aanpak

  11 januari 2018

 • Europese (bio)farmaceutische industrie benadrukt belang van therapie-op-maat

  27 november 2017

Groeiende aandacht voor personalised medicine binnen de bio-farmaceutische industrie

dinsdag 13 augustus 2013

Een recent rapport van de Amerikaanse Pharmaceutical Research and Manufacturing Association (PhRMA)  geeft een actueel overzicht  van de omvang en behaalde resultaten van de bio-farmaceutische industrie. Ook personalised medicine wordt besproken in dit rapport waarbij de onderstaande zowel kritische als positieve punten naar voren worden gebracht:

-              Personalised medicine zet door.

“Met de opkomst van personalised medicine is het medicijn onderzoeks- en ontwikkelingsproces in complexiteit toegenomen. Ontwikkelaars moeten bij hun onderzoek naar een nieuw medicijn nu ook de ontwikkeling van een corresponderende diagnostische test meenemen. Bij dit steeds ingewikkelder wordende onderzoeksschema is het nodig om steeds dieper te graven naar de baat welke patiënten van het medicijn zullen hebben. Tevens moet voldaan worden aan een gestaag groeiende regelgeving.”

-              Nieuwe uitzichten voor personalised medicine

“Personalised medicine levert een nieuw instrumentarium voor de diagnose en behandeling van patiënten gebaseerd op ons groeiende begrip van de onderliggende genetische en moleculaire oorzaken van ziekte. Deze aanpak breidt zich verder uit, vooral bij behandeling van kanker, en heeft ook de beloftes in zich om preventief te kunnen werken, eerder de juiste behandeling te vinden, bijeffecten te helpen vermijden, de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren en ziektes meer effectief te kunnen behandelen. Aangezien de gezondheidszorgkosten blijven stijgen, zou personalised medicine kunnen bijdragen bij kostenbeheersing door onnodige behandelingen en bijeffecten te verminderen.”

Informatie aangeleverd door de Personalized Medicine Coalition laat dan ook zien dat personalised medicine steeds grotere rol gaat spelen in de gezondheidszorg. Waren er nog maar 13 voorbeelden van personalised medicine (therapie en diagnostische testen) beschikbaar in 2006, in 2011 was dat aantal al gegroeid naar 72.

VitrOmics Healthcare Holding B.V. innoveert personalised medicine: www.vitromics.com